A hegyvidék számunkra nem kihívás

Ha hegyvidéki területre, például hegyoldalba építkezik, számos olyan kihívással kell szembenézni, amelyekkel a sík területen nem jellemzőek: ilyen lehet a talaj stabilitása, a talajrétegek eltérősége, a talajvíz. Ilyenkor a környezetkárosító és költséges munkafolyamatok helyett a talajcsavar lehet a megoldás. De miért? Ebben a cikkben elmondjuk!

Talajcsavar---Mobilhaz-7-1

A kihívások

Amíg egy sík, ismert talajösszetételű területen nem lesznek különösebb meglepetések és hagyományos technikával vagy talajcsavarral is lehet építkezni, addig a hegyvidéken többféle kihívással találkozhat. A magas szintkülönbségek hatalmas problémát jelentenek az alapozáskor és az is előfordulhat, hogy a talaj összetétele és szerkezete gyorsan változik: a futóhomok alatt találhatsz sziklát, vagy fordítva. Az építkezést nehezíthetik az időjárási körülmények és a logisztikai nehézségek is. 

Ebben a környezetben komoly előkészületeket, próbafúrásokat, talajminta meghatározást és rendkívül komoly statikai számításokat figyelembe véve lehet építkezni a hagyományos módon. A talajcsavar azonban segíthet a problémák nagy részét kiküszöbölni.

 

Így segít a talajcsavar a hegyvidéki építkezéskor

A talajcsavarok olyan csavarok, amelyeket a talajba fúrunk. Előnyük, hogy rendkívül teherbíróak, pontos magasságra lehet őket állítani, biztonságosabbak, mint a hagyományos építészeti eljárások, rendkívül könnyen telepíthetőek és ellenállóak az időjárási körülményeknek, és szintkülönbségeket is ezzel a megoldással lehet leginkább kiküszöbölni.

 

A talajcsavarok telepítése hegyvidéken

Mielőtt a talajcsavar a földbe kerül pontosan meg kell ismerni a talaj összetételét, ezért teherbírási próbára van szükség. Utána méretezzük, meghatározzuk a rögzítés technikát majd rögzítjük. A rögzítés után természetesen ellenőrizni, tesztelni kell a talajcsavart.

Kérdése van megoldásainkról? Vegye fel velünk a kapcsolatot: https://talajcsavar.hu/kapcsolat

Betonmentes alap bármilyen talajon

gyorsan, egyszerűen, költséghatékonyan, sokoldalúan