A talajcsavarok és a tervezési rugalmasság

A talajcsavarok alkalmazásánál nincs szükség ásásra és betonozásra sem, ami egyben azt is jelenti, hogy sokkal könnyebben megtervezhető a helyük miközben tervezői rugalmasságot biztosítanak. Például nem elvárt a tökéletesen egyenletes, sík terület, de a teherbírás is pontosan kiszámítható bármilyen közegben.

kep1

Sokféle lehetőség egyetlen anyag: a talajcsavar

A talajcsavarok rugalmas megoldást jelentenek az épületek alapozásához. Sokféleképpen, különböző és egyenetlen terepviszonyok között is elhelyezhetők, és a speciális rögzítéseknek köszönhetően rugalmasan megtámasztják mindazt, amit a tetejükre helyeznek.

Íme néhány olyan előny, mely rugalmassá teszi a tervezést.

 

Egyszerű és gyors telepítés 

A talajcsavarok hihetetlenül könnyen és gyorsan telepíthetők a hagyományos alapokhoz képest. Nem igényelnek sem ásást, sem nem kell várni az alapozásra, ami azt jelenti, hogy azonnal elkezdhető az építkezés. A telepítés folyamata is kevésbé invazív, a megfelelő gépekkel gyors, kíméletes és nem terheli a környezetet.

 

Sokoldalúak

A talajcsavarok a talajviszonyok széles skáláján használhatók, beleértve a sziklás, homokos és agyagos talajokat is. Magas talajvízszintű vagy árvízveszélyes területeken is tökéletesek. Ez a sokoldalúság teszi a talajcsavarokat ideális alapozási megoldássá a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz.

 

Rendkívül költséghatékony

A talajcsavarok költséghatékony alapozási megoldást jelentenek. Kevesebb anyagot és kevesebb munkát igényelnek, mint a hagyományos alapozás, ami jelentősen csökkenthető a projekt teljes költsége. Mindazonáltal, - mivel nem igényelnek földmunkát – nem kell sittszállításért és egyéb földmunkákért fizetni

 

Környezetbarátok

Környezetbarát alapozási megoldást jelentenek. Nem igénylik a beton használatát, amely jelentős szén-dioxid-kibocsátással jár. Ezenkívül, mivel nem igényelnek földmunkát, minimális hatással vannak a környezetre. Később is sokkal kisebb az ökológiai lábnyomuk.

 

Áthelyezhetőek

Ha bővítené, csökkentené, áthelyezné az épületet, kerítést, bármit, amit talajcsavarral tett le: semmi gond, könnyen megoldható. Ez könnyű, gyors megoldás és bármikor bármit újratervezhet a segítségével.

Ismerje meg a talajcsavarok előnyeit, olvassa el a többi cikkünket is: https://talajcsavar.hu/blog-2

Betonmentes alap bármilyen talajon

gyorsan, egyszerűen, költséghatékonyan, sokoldalúan