Az ideális alapozási megoldás mobilházakhoz

Az egyre növekvő bérleti díjak és a magas ingatlanárak miatt részben a mobilházak felé fordult a fiatalok figyelme. Nem csak trendi, hanem a megfizethető megoldás is egyben. Ebben a cikkben megbeszéljük miért remek megoldás egy mobilház és miért választják egyre többen a talajcsavaros alapozási megoldást hozzá.

Talajcsavar---Piheno-haz-1


Mi a mobilház?

A mobilház egy olyan (tehát akár a saját igényeire szabott) egyedi moduláris otthon, amelyet elszállítanak és elhelyeznek a tulajdonos által kiválasztott helyszínre/telekre. Bár a mobilház tulajdonosok legtöbbször úgy gondolkodnak és úgy telepítik, hogy egész életünkben ugyanott marad majd a ház, a nevében is benne van, hogy a ház mobil, azaz később bárhová telepíthető lesz.

Éppen emiatt érdemes átgondolni az alapozását.                

 

A mobilház alapozási kihívása

A mobilházak előnye (sőt tulajdonképpen a lényege), hogy nem kell véglegesen rögzíteni. Ha van olyan terve, hogy a mobilházat később egy másik telekre helyezi, érdemes talajcsavarral alapozni, amit aztán az áthelyezéskor szintén szállítható, így az új helyen is megvan az otthona stabil alapja.

Természetesen a talajcsavaros alapozás előtt meg kell vizsgálni a talajt, meg kell határozni a csavarok teherbíró képességét és szakszerűen kell lefúrni és rögzíteni a földbe. Ha ezt a technikát választja, a háza alapja nem csak tökéletes, hanem az épület később gyorsan mozgatható is lesz.

 

A talajcsavarok előnyei mobilházakhoz

A különböző típusú talajviszonyokhoz különböző típusú talajcsavarokat kell használni. Ez nem gond, hiszen a különböző talajcsavarokat különböző - kemény és puha - talajhoz tervezték. Sőt, akár sziklába is lehet használni, előfúrással: a sziklacsavarok könnyedén lehetővé teszik a szikla vagy köves alaphoz való rögzítést.

További előny, hogy a talajcsavar korrózióálló (és természetesen időjárás-álló is), nem vetemedik, így egy életre szóló megoldás.

 

Stabilitás, időjárás állóság

Nincs ok az aggodalomra, a talajcsavarok maximálisan időjárásállók, emellett rendkívül stabilak: nem mozdulnak el, nem deformálódnak és csavaronként 5 tonnányi súlyt is könnyedén és tartósan elbírnak, de mértünk már 14 tonnát is!

 

A talajcsavar trend

Bátorság lenne kijelenteni, hogy a jövőben minden épületet talajcsavarral rögzítenek majd (bár számtalan előnye van, például a nulla környez terhelés és az is, hogy bárhol megállják a helyüket) de tény, hogy maga a technika gyors, tiszta és kiválthatja a betonalapot. Mi úgy véljük, hogy a kisebb kerti egységeknél, mobilházaknál a legjobb választás lesz.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és tudjon meg minden további fontos infót: https://talajcsavar.hu/kapcsolat

Betonmentes alap bármilyen talajon

gyorsan, egyszerűen, költséghatékonyan, sokoldalúan