Így építkezzen vízre

Egy ház vízre építése egyszerre merész és eredeti ötlet. Ha úgy dönt, hogy vízre építi a házát, sok adminisztrációval kell majd szembenéznie és nem építkezhet a hagyományos technológiákkal. Ugyanakkor a mindennapi látvány és a különleges életérzés kárpótol majd a nehézségekért.

Talajcsavar---Szigeten-2-1

Erős alap és környezetvédelem

Ha nem építkezhet a hagyományos módszerek szerint, akkor hogyan? – teheti fel a kérdést, de a cölöpökön kívül van más, biztonságos és jó megoldás, a talajcsavar. Ami ráadásul egy rendkívül környezettudatos megoldás hiszen a talajcsavar telepítésekor nincs szükség a talaj előkészítésre, a vízi élővilág megbolygatására és az ökoszisztéma is változatlan marad.

 

A talajcsavarok előnyei

A vízre épülő házaknál, és persze minden építménynél fontos, hogy a lehető legkisebb környezeti terhelést okozzuk. Ha betonoznánk és betonalapot építenénk a háznak, az alap teljes területétnek vízi faunáját kiirtanánk, és a beton folyamatosan környezeti károkat okozna.

Emellett a talajcsavar (ha jól választjuk ki a típust és a méretet) rendkívül könnyűvé és egyszerűvé teszi a vízi ház alapját, hiszen csak bele kell fúrni a földbe.

 

Mi a talajcsavar és hogyan működik a vízben?

A talajcsavart úgy kell elképzelnie, akárcsak egy sima csavart, annyi különbséggel, hogy ezt a talajba kell csavarozni, melyből adódóan ezek sokkal nagyobbak, ezáltal sokkal nagyobb a teherbírásuk is. Ahogy az egyszerűbb csavarok a talajcsavarok is különböző méretben kaphatóak. Hatalmas előnye, hogy a földbe csavarozás után pillanatokkal máris terhelhető, nem kell heteket várni és akár locsolni, mint a hagyományos alapokat, ebből adódóan a vízre való építkezésnek sincs akadálya.

Technikailag a talajcsavar tűzihorganyzott acélból készül tökéletesen alkalmas arra, hogy az építmények, terhelő hatását kivédje és átadja a talajnak.

A talajcsavar használata akkor is előnyösebb, ha sík területre építkezünk, ha vízre akkor szinte kikerülhetetlen. További előnye, hogy bármilyen talajban használható, nem gond neki a föld, a homok, a szikla vagy az agyag: így is biztos alapot ad majd az otthonának.

Vegye fel velünk a kapcsolatot további részletekért: https://talajcsavar.hu/kapcsolat

Betonmentes alap bármilyen talajon

gyorsan, egyszerűen, költséghatékonyan, sokoldalúan