Kerti megoldások talajcsavarral

A talajcsavarok egyre népszerűbbé válnak a kertépítésben, hiszen sokoldalú, környezetbarát alternatívát jelentenek a hagyományos beton alapozással szemben. Ezek a különleges csavarok horganyzott acélból készülnek, ezért időtállóak, a talajba csavarva pedig megfelelően szilárd rögzítést biztosítanak a kerti építmények számára is. Ismerd meg a talajcsavarokat.

wepik-export-20240417132306W1tj-1-1

Miért jó megoldás a talajcsavar a kertben?

Gyakori probléma, hogy az általunk megálmodott kertet hagyományos munkagépekkel nem lehet elkészíteni: ezek a nagy gépek legtöbbször be sem férnek a kertbe, gyakran a biztonságos munkavégzés alapfeltételei sem adottak. Ezzel szemben a talajcsavar egyik legnagyobb előnye, hogy akár kézzel hajtható kisebb gépek használatával is könnyen erős és szilárd alapot készíthetünk a kerti építményeink (pergoláknak, kerítéseknek akár komplett teraszoknak) a segítségükkel. 

A talajcsavarok előnyei a kertben

Persze emellett még rengeteg előnye van annak, ha a kertünkben nem alapozunk, hanem talajcsavart használunk. Talán a legnagyobb az, hogy a talajcsavarral rögzített kerti építményeket bármikor áthelyezhetjük. Ha a kerti szerszámos ház alá alapozunk akkor ezerszer meggondoljuk, ha később szeretnénk áthelyezni a kertben, hiszen az új helyen ismét alapozni kell a régi helyen pedig ott marad a beton. A talajcsavart azonban csak kicsavarjuk és áthelyezzük.  

Komoly előnyt jelent, hogy a kertünkben a fák és bokrok föld alatt futó gyökerei nem sérülnek meg: ezáltal a növények nem veszítik el a stabilitásukat, nem lesznek veszélyesek, nem száradnak ki.

Mindemellett a talajcsavarok horganyzott acélból készülnek, így ellenállnak a korróziónak és az időjárás viszontagságainak.

A talajcsavarok alkalmazása a kertben

A talajcsavar egy acélból készült csavar, melynek hegyes vége megkönnyíti, hogy a talajba csavarjuk. A csavar felső része egy lemezzel vagy talppal van ellátva, amelyhez a rögzíteni kívánt szerkezetet csavarozhatjuk. A talajcsavarok különböző méretben és teherbírásban kaphatóak, így a talaj típusának és a szerkezet súlyának megfelelően választhatjuk ki a legmegfelelőbbet, akár a kerti építményeknél is. Íme 3 megoldás

Pergola talajcsavarral

A pergola egy árnyas pihenőhelyet biztosító általában kerek faépítmény, amelyet gyakran futónövényekkel díszítenek. A talajcsavarok ideálisak a pergola rögzítésére, mivel stabilan tartják a szerkezetet, és nem károsítják a növények gyökérzetét. A pergola építéséhez a csavarok hosszát és teherbírását a pergola méretétől és súlyától függően kell megválasztani.

Kerti terasz talajcsavarral

A kerti terasz a szabadtéri kikapcsolódás kedvelt helyszíne, amelynek stabil és tartós alapra van szüksége. A talajcsavarok tökéletes megoldást kínálnak a terasz rögzítésére, mivel gyorsan és egyszerűen telepíthetőek, és ellenállnak a terhelésnek. A terasz méretétől és a talaj típusától függően a csavarok hosszát és teherbírását kell meghatározni.

Kerítés talajcsavarral

A kerítés a kert határát jelöli ki, és védelmet nyújt a behatolóktól. A talajcsavarok ideálisak a kerítés oszlopok rögzítésére, mivel stabilan tartják a szerkezetet, és nem befolyásolják a talaj vízelvezetését. A kerítés típusától és a talajviszonyoktól függően kell kiválasztani a megfelelő csavarokat, illetve ügyelni kell arra milyen távolságban lehetnek egymástól a csavarok.

A talajcsavarok sokoldalú és környezetbarát megoldást kínálnak a kertépítésben. A pergolák, a kerti teraszok és a kerítések stabilan rögzíthetőek talajcsavarokkal, gyorsan és egyszerűen, a talaj károsítása nélkül. Válaszd a környezetbarát megoldást: https://talajcsavar.hu/kapcsolat

Betonmentes alap bármilyen talajon

gyorsan, egyszerűen, költséghatékonyan, sokoldalúan