Napelemek talajcsavarokon

A napelemek telepítése során kulcsfontosságú a stabil és megbízható rögzítés, amely ellenáll az időjárási viszontagságoknak. Akár otthoni néhány darabos (táblás), vagy (hatalmas) szabadmezős a napelem rendszer a talajcsavarok innovatív megoldást kínálnak a rögzítésre, számos előnnyel kecsegtetve a hagyományos rögzítési módszerekkel szemben.

19977-3

Amikor a napelemnek nincs helye a tetőn

Egyre többször okoz gondot – különösen a sűrűn beépített területeken vagy akkor amikor a házunk elé egy magasabb épület épül, vagy már ott volt – hogy a tetőre tervezett napelem nem lenne elég hatékony, mert kevés napfényt kapna. Ugyanakkor a kert benapozott, ott tökéletes helyen lenne a napelem. Ebben az esetben jól megfontolt választás a talajcsavar, amely akár 40 centiméteres terepegyenletlenségig használható, a külső felületét borító ellenálló anyag miatt nem gond számára a víz, a korrózió. További előny, hogy később, ha a környezet ismét változik a talajcsavarral rögzített napelemeink könnyedén áthelyezhetőek. Persze hatalmas előny a gyors kivitelezés és az is, hogy ha egyáltalán nincs szükségünk többet a napelemre, akkor az a környezet és a napelem károsodása nélkül is eltávolítható

 

Miért rögzítjük földre a napelemeket és miért talajcsavarral?

A napelemek rögzítésének fő oka, hogy a rögzítéssel stabil és biztonságos alapot biztosítsunk a napelemek számára. A talajcsavarok szilárdan rögzítik a napkollektorokat a talajon, miközben gond nélkül ellenállnak a szélnek, a hónak és más zord időjárási körülményeknek is. Előny, hogy a talajcsavar a lehető legkisebb környezetterheléssel jár, szinte teljesen gondozásmentes és kifejezetten hosszú élettartamúak.

 

Miért fontos a talajcsavarral rögzített napelem?

A talajcsavarok használata a napelemek telepítéséhez egy modern, hatékony és környezetbarát megoldás. Gyors, egyszerű telepítést, tartósságot és bővíthetőséget biztosít. A napelem maga számtalan előnnyel jár, íme:

▪️ A napelemek hosszú távon jelentős megtakarítást eredményeznek a villanyszámlán.
▪️ A napelemek energiát szolgáltatnak a napból, így kevésbé függ a külső áramforrásoktól.
▪️ A napelemek tiszta energiát termelnek, nem bocsátanak ki káros anyagokat a levegőbe.
▪️ A napelemek értéknövelők, megnövelik az otthona piaci értékét
 

Tetőre vagy földre rögzítsük a napelemeket?

Nemrég vált trenddé, hogy a napelemeket akkor is a kertbe telepítjük, ha egyébként a tetőn is elvégeznék a feladatukat. Íme, miért lehet előnyös ez a megoldás?

▪️ Stabilitás: A napelemek súlya jelentős lehet, és a szél terhelése is nagy. A talajcsavarok szilárdan rögzítik a tartószerkezetet a talajban, így biztosítva a napelemek stabilitását, a tetőre azonban nagyon eltérő módon kell rögzíteni, hogy ne legyen baleset.
▪️ Dönthetőség: A napelemek optimális dőlésszöge a napszaktól és az évszaktól függően változik. A talajcsavarokkal rögzített tartószerkezet könnyen beállítható a kívánt dőlésszögre, míg a tetőn levő napelemek nem feltétlenül
▪️ Karbantarthatóság: A talajcsavarokkal rögzített napelemek könnyen karbantarthatók, javíthatók, szükség esetén cserélhetők hiszen a földön vannak, míg a tetőn elhelyezkedőkhöz nehezebb hozzáférni.


Ha nem a tetőre szeretnéd rögzíteni a napelemeket, szeretnél belőlük még többet kihozni keress minket, a talajcsavarok lehetnek számodra a megoldás. https://talajcsavar.hu/kapcsolat

Betonmentes alap bármilyen talajon

gyorsan, egyszerűen, költséghatékonyan, sokoldalúan