Stabil alapozási megoldás fa teraszhoz

A modern lakberendezési trendek afelé mutatnak, hogy a teraszok a meghosszabbított nappalinkká értek: idilli megoldásokká váltak ahhoz, hogy szinte az otthonunkba csábítsuk a természetet és egybenyissuk a teret a segítségükkel. De mivel érdemes egy – akár magas – teraszt alapozni?

Talajcsavar---Mobilhaz-2-1

 

Miért fontos a terasz alapozása?

Ahogy a házaknak úgy a teraszoknak is fontos, hogy legyen olyan alapja, amelyik megvédi attól, hogy közvetlenül érintkezzen a földdel. A terasz alapozása tehát elengedhetetlenül fontos.

                                                         

Fa teraszalapozási technikák

Többféleképpen alapozhatja a fa teraszát. Egyik lehetőség, hogy egymásra épülő munkafolyamatokkal, hosszú és sok munkával létrehoznak egy betonalapot, amit később nem tudsz áthelyezni. Hátránya az ilyen alapnak, hogy sok eszköz, szerszám és anyag is kell majd hozzá, és természetesen szakember is.

Ezzel szemben a talajcsavaros megoldás, ami gyors, pontos és megbízható. Az alap pontos lesz, a talajcsavar örök és a teherbírása több mint elég.

Persze, az alapozás csak az első lépés. Később kezelni is kell a fát. Ennek három fő oka is van. A kezelés, megakadályozza a fa elszürkülését (illetve a napszítta hatást) a fa elvékonyodását, és öregedését. Eközben, megakadályozza a penész és a penészgomba kialakulását, valamint a nedvesség és az időjárás okozta feketedést. Végül pedig hosszú ideig jó állapotban tartja a fa szerkezetét.

 

A talajcsavarok előnyei a fa teraszburkolatnál

Az egyik legnagyobb előny, hogy nincs szükség betonalapra, így sokkal gyorsabban készülhet el a burkolat. Mivel nincs betonalap nincs kitermelt és felesleges föld, ez pedig nem csak felgyorsítja a folyamatot, hanem a természetet sem károsítjuk. Előny, hogy bármikor gyorsan elbontható, így a teraszodat akármikor áthelyezheted (vagy megszüntetheted). Fontos, hogy nincs kötési idő, azonnal terhelhető és a szintkülönbség sem gond.

 

Design és esztétika

A talajcsavarokat könnyen harmóniába tudod hozni a házaddal, a terasszal, a teraszt körülvevő enteriőrrel így kecses, szinte légies lehet a teraszod.

Kérjen tőlünk ajánlatot és minden fontos kérdésben a segítségére leszünk: https://talajcsavar.hu/kapcsolat

Betonmentes alap bármilyen talajon

gyorsan, egyszerűen, költséghatékonyan, sokoldalúan