Talajcsavarok és a fenntartható építészet

A fenntartható építészet a modern építkezés környezetbarát megközelítése, a tervezési és az építési folyamat minden aspektusát magában foglalja. Ebbe beleértjük az építőanyagok kiválasztását, a fűtési, hűtési, vízvezeték-, hulladék- és szellőztetési rendszerek tervezését és megvalósítását, valamint az épített környezetnek a természeti tájba való integrálását.

tcs-blog-3

 

Ezért fontos a fenntartható építészet

A fenntartható építészet lényege tehát, hogy a lehető legkevésbé károsítsuk az egészségedet, a bolygónkét, ne létesítsünk tájidegen épületeket és csökkentsük a lakókra, a természetre kitett hatását az épületnek. Néha a legkisebb lépéssel kell kezdeni, ilyen lehet a talajcsavar. 

 

Talajcsavarok a fenntartható építészet alapjai

A talajcsavarok sok szempontból fenntartható választások. Egyrészt nem tájidegenek (akár szinte bele is tudnak olvasni a környezetbe), nem okoznak kárt a telepítésükkor (nincsenek hatalmas talajmozgások, kitermelések, egyszerűen nem szólunk bele a környezetünk évezredes, évmilliós nyugalmába) miközben a talajcsavaroknak sem rövid sem hosszú távú mellékhatásai sincsenek. Környezetbarát alapozási technikának minősülnek. (És természetesen karbonsemlegesek)

 

Passzívházak, zöld építészet

A talajcsavarok mellett a lehető legkisebb energiakibocsátás is a fenntartható építészet alapjai. A zöldtetős házak (melyek tetején zöld területet alakítanak ki), a különböző környezetbarát építkezési stílusok (például az egzotikus nyaralóhelyek csodás, helyi (a helyszínen megtalálható) anyagokból készült autentikus bungalói) a napelemek, a hőszivattyúk, a CO kibocsátás csökkentése mind mind a fenntartható építkezés alapja. De egyesek még ide sorolják a megfelelő emberi méretű lakásokat is. (Senkinek nincs szüksége 400 négyzetméteres otthonra)

A talajcsavarok minden fenti kívánalomnak megfelelnek, sőt, később elbonthatók, áthelyezhetők a környezet károsítása nélkül. 

 

A várható fejlesztések és technológiai innovációk hatása a talajcsavarok alkalmazására. 

A talajcsavarok rengeteg olyan fejlesztési területet kínálnak fel, amelyet majd a jövőben értékelünk. Képzeld el, hogy a talajcsavarra tett mobilházadat milyen könnyű lesz átalakítani: ez alapjaiban változtatja majd meg a teljes építészetet. Vagy gondolj bele, hogy a házaddal együtt is könnyedén elköltözhetsz.

A talajcsavar az a jövő, amelyik már most itt van Ön előtt, lépjen velünk kapcsolatba: https://talajcsavar.hu/kapcsolat

Betonmentes alap bármilyen talajon

gyorsan, egyszerűen, költséghatékonyan, sokoldalúan